¿QUINA MIDA TÉ INTERNET?

Mesurar alguna cosa que està en continuo creixement resulta prou complicat, però si a més a més aquest creixement és de tal calibre que una mida realitzada de manera instantània pot quedar obsoleta gairebé al segon següent la cosa resulta especialment complexa.

Internet creix a velocitat de vertigen.

En l’any 2005 una mesura realitzada utilitzant els diferents motors de recerca més coneguts (Google, MSN, Yahoo, Ask,etc.) va donar com a resultat una mida en webs de 11.500.000.000 pàgines. A l’any 2008 una mida de similars característiques va donar la xifra de 63.000.000.000 pàgines.

Atenent al raonament que fèiem al començament podríem dir que Internet creixia durant aquells anys a una velocitat mitjana de… 545 pàgines per segon !!!

ONA DE FRED SIBERIÀ

L’onada de fred que travessa Europa des de fa onze dies ha causat fins un nombre elevat de morts i ha deixat durant tot el cap de setmana nombroses cancel·lacions de vols al continent i problemes de trànsit de tot tipus. Al nostre país, i segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), ja són 32 les províncies en alerta per baixes temperatures i tot sembla indicar que ens esperen dies de molt de fred per la qual cosa sens dubte tremolarem  de veres.

L’intens fred va glaçar més d’una piscina.

Un dels països més afectat al continent és Romania on fins i tot ha arribat a gelar-se la mar. Les temperatures negatives per baix de zero han batut tots els registres històrics assolint al nostre país valors tan poc inusuals com – 20 ºC.

Aquest valors termomètrics tan acusats han permès obtindre milers d’imatges insòlites a gairebé cada comarca. Fonts, piscines i fins i tot rius han estat immortalitzats absolutament glaçats..